Prijswinnende friet produceren vanuit een 'kippenhok'?

Neem een ervaren fastfoodechtpaar en een ruimte van vier bij vier meter. Voeg een bakwand en kleine koelvitrine toe. Breng het geheel op smaak met vier zitplekken en een buitenterras. Serveer verder slechts verse frites en enkele snacks. Zie daar het succesrecept van Swolsch Friethuys.

De smaak van zijn verse frietje is eigenlijk niet op z'n lekkerst, meent eigenaar Marco Poel. Toch won zijn Swolsch Friteshuys de AD-friettest 2017. Hoe zit dat? "Toen we in 2015 startten, verrijkte ik de frituurolie met reuzel. Dit ossenwit maakt de smaakbeleving namelijk sterker. Maar dierlijk vet hoort voor vegetariers niet. Daarom moest ik een dubbele voorraad aanleggen en dat was bewerkelijker. Inmiddels ben ik gestopt met de toevoeging en nu is ons frietje dus standaard geschikt voor vegetariers." Maar ....het smaakverschil dan? "Dat proef je alleen als je de twee varianten achter elkaar eet en er echt op let.

Lees in 't lekkerst magazine fastfood verder hoe Marco en Ingeborgh van het Swolsch Friethuys deze geweldige score hebben weten te behalen in deze test.

D&R Fotografie-'t zwols friethuisRSPF0666.jpg DR Fotografie-1131.jpg
   

 

Deel deze pagina: