Naar aanleiding van de nieuwe Europese regelgeving rondom de verkoop van tabaks- en rookwaren, heeft Horesca landelijk moeten besluiten om geen rookwaren meer in het assortiment aan te bieden.

Op dit moment wij hebben nog voorraad rookwaren, deze worden uitverkocht en dus ook niet meer wordt bijbesteld indien je een mancomelding krijgt bij het bestellen.

Om illegale tabakshandel tegen te gaan, heeft de Europese Unie nieuwe regelgeving opgesteld omtrent de verpakkingen van tabaks- en rookwaren. Deze regelgeving zal vanaf 20 mei 2019 ingaan. Deze regelgeving verplicht alle schakels in de keten – waarvan Horesca Meppel onderdeel is – om tabaks- en rookwaren vanaf dat moment te kunnen traceren. Om die reden krijgen verpakkingen vanaf dat moment een unieke identificatiemarkering (in de vorm van een unieke code) die onder meer de herkomst en locatie van het betreffende tabaksproduct aangeeft.

Zorgvuldige afweging

Na zorgvuldige afweging heeft Horesca Meppel moeten besluiten dat de investeringen die met deze nieuwe regelgeving gemoeid zijn, niet opwegen tegen de opbrengsten. Daarnaast zijn ze zich bewust van hun maatschappelijke functie. In Nederland worden tabak- en rookwaren steeds minder gebruikt en deze ontwikkeling willen zij niet ontmoedigen. Dit heeft ze doen besluiten dat de voorraad rookwaren wordt uitverkocht en dus ook niet meer wordt bijbesteld indien je een mancomelding krijgt bij het bestellen.

Gezonde levensstijl

Als horecagroothandel promoot Horesca Meppel graag een gezonde levensstijl, wij hopen daarom ook op begrip voor deze keuze om de verkoop van tabak stop te zetten zodra onze voorraad leeg is. Voor de tabaks- en rookwaren geldt dus op=op. Met ingang van 20 mei 2019 zullen wij geen tabakswaren meer uitleveren.

Bij vragen hierover kunt u altijd bij ons terecht.

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Openingstijden

Openingstijden
LEES MEER

Vraag of opmerking?

Vraag of opmerking?
NEEM DIRECT CONTACT OP

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN