De asperges van vers leveranciers, Rungis, komen rechtstreeks van hun teler in Limburg of hun teler op de Brabantse wal. Voor een optimale versheid worden de asperges altijd gekoeld vervoerd. De jonge aanplant op de best gelegen percelen staat garant voor een optimale smaak en kwaliteit. Een strakke sortering in combinatie met goed advies van Rungis, maakt dat u een product in de keuken krijgt waar u iedere dag weer op kan bouwen.
Hieronder een greep uit het assortiment asperges van Rungis, dagelijks vers bij ons te bestellen!
Smaak: De brabantse wal asperge onderscheidt zich door de unieke zilte smaak. Ook heeft deze asperge weinig bitters.
Bereidingswijze: Met asperges van goed kwaliteit kan je ongekend veel kanten op. Natuurlijk kunnen deze asperges worden gekookt maar denk ook eens aan barbecueën of gebruik ze rauw.
Deze asperge heeft een stengel doorsnede van 20-28 mm. Deze meest gevraagde maatvoering is ideaal voor bijvoorbeeld de klassieke asperges op Vlaamse wijze.
Deze asperge heeft een stengel doorsnee van 28 + mm. AAA asperges zijn geschikt om in ‘paaltjes’te snijden en bijvoorbeeld rechtop op het bord te zetten.
Superior Queens asperges zijn biologisch, ze komen van jonge aspergevelden waardoor ze extra mals zijn. Deze asperges zijn volledig op traditionele en duurzame wijze is geteeld, maar die de natuur in hoogste mate respecteert en waardeert en alleen van de koude grond geoogst wordt.
Ze hebben een bijzonder lekkere smaak en worden streng gesorteerd. Alleen de allerbeste mogen de naam Superior Queens dragen.
De geschilde asperges ontvang je in de keuken met de schillen erbij in een kistje.
Asperges: Horesca Meppel en Rungis zijn er klaar voor!
Asperges zijn dé seizoensgroenten bij uitstek. Het traditionele aspergeseizoen loopt van half april tot Sint Jansdag op 24 juni. Hierna laat men de plant met rust om tijd te geven om te groeien en kracht op te doen voor het volgende seizoen.
Asperges zijn de scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Het verschil tussen de witte en groene: witte asperges groeien onder de grond, dus in het donker, en groene asperges groeien juist in het licht. De smaak van asperges is zacht, met een heel kenmerkend aroma. Groene asperges zijn net wat sterker van smaak.
De asperges van Horesca en Rungis komen rechtstreeks van onze telers in Limburg of op de Brabantse Wal. Voor een optimale versheid worden de asperges altijd gekoeld vervoerd en indien gewenst voor je geschild. Door slim te kiezen bereik je inkoopvoordeel.
De Brabantse Wal asperge onderscheidt zich door de unieke zilte smaak. Ook heeft deze asperge met beschermde oorsprongsbenaming (BOB) weinig bitters. Superior Queens asperges zijn biologisch en komen van jonge aspergevelden waardoor ze extra mals zijn. Ook worden ze extra streng gesorteerd. Welke maatvoering, herkomst of prijsrange je ook kiest, Horesca en Rungis staan voor je klaar.
Het seizoen van ons ‘witte goud’ lijkt steeds eerder te beginnen. Hoe kan dat?
Voor aspergetelers was het vroeger een kwestie van zandbedden aanleggen en wachten tot de witte asperges omhoog kwamen. Rond half april kwamen de eerste kopjes boven en kon er gestoken worden. Door bijvoorbeeld het gebruik van plastic minitunnels is het ‘witte goud’ uit de volle grond bij sommige telers half maart al steekklaar.
Wilt u meer lezen over de asperges of andere groenten en fruit? Kijk dan op de website van Rungis voor leuke blogs, 5 seizoenen en inspiratie van Rungis!