Kruidig of juist milde wijn bij uw wildgerecht? De traditionele, grovere en vettere keuken verandert steeds vaker in een mildere. En dat vraagt dus ook om andere wijnen. Zéker in het wildseizoen.

Van oorsprong gebruikte men wijn voornamelijk om vet af te breken. Dat is volgens voormalig sommielier Jan Volker is dat gelukkig al lang niet meer het geval. 'De keuken was vroeger grover en vetter. Hoe meer vet, hoe meer tannine in de wijn moest zitten om die weer af te breken.' Wijn moet volgens Jan daarmee in dienst staan van het gerecht, dus van wat de gastheer, - vrouw of chef kookt. Zo ook bij wild en gevogelte.

Lees in 'tlekkerst restauratief magazine 5 welke wijnen goed passen bij de verschillende wildgerechten.

Wijn en wild gerecht.jpg Wijn en wild wijn.jpg

 

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Kerstpakketten

Kerstpakketten
DIRECT SHOPPEN

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN