Meten is weten. Proeven leidt tot overtroeven van jezelf. Daarom testen we dit keer met vijf regionale horecamensen vijf tagliatelles bij het onlangs geopende eetcafé Plein 2 in Giesenburg. In principe krijgen de deelnemers de pasta 'puur', dus met alleen wat zout te proeven. Wie de hechting wil testen, heeft nog wel kaassnippers en losse paddenstoelensaus op zijn tafel staan.

Eerlijk en onafhankelijk

Praten tijdens de test? Om beïnvloeding te voorkomen, mag dat natuurlijk niet. Verder liggen de tagliatelles bij iedereen in vijf genummerde, glazen schaaltjes op tafel. Zo weet alleen de organisatie welk merk er achter welk schaaltje schuilt. De test is verder heel simpel: het panel beoordeelt elke tagliatelle en noteert bij elk schaaltje een cijfer van 1 tot 10. De organisatie telt de eindcijfers op en deelt die door het aantal beoordelingen. Zo ontstaat een gemiddelde. En natuurlijk wint het hoogste gemiddelde!

Verrassing!

Na afloop is iedereen verbaasd, zelfs bij Horesca. Een gedroogde pasta die als beste uit de bus rolt, dat zag niemand aankomen. Sommigen ontdekten ook dat zij het eigen gebruikte merk niet herkenden en niet zo positief beoordeelden. Menigeen is wee een hele ervaring rijker. Nieuwsgierig geworden welke tagliatelle als beste uit de test is gekomen? Lees het direct in 't lekkerst magazine restauratief.

Tagliatelle formulier.jpg Tagliatelle testers.jpg
Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Kerstpakketten

Kerstpakketten
DIRECT SHOPPEN

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN