Smaken. We denken dat ze verschillen. Maar smaken staan natuurlijk vast. Het enige wat werkelijk verschilt? Of wij die smaken lékker vinden. Als we willen uitvinden of we iets lekker vinden, wat werkt er dan beter dan dit zelf te testen? Daarom houden we geregeld smaaktests. De resultaten van deze tests ziet u in de edities van 'tlekkerst.

Voor deze editie trekken we naar restaurant De Vier Seizoenen in Twello. Daar wacht eigenaar/gastheer Mark Daley het gezelschap op en geeft Willem Divilee van Horesca Lieferink het testpanel een hartelijk ontvangst. Het panel bestaat uit acht horecaprofessionals uit het cafetariawezen en de restauratieve sector. Bij binnenkomst pruttelen in de keuken de eerste kaassouflés al in het vet. Twee soorten, om precies te zijn. 'Gewone' kaassouflés en luxe varianten. In deze beide categorieën krijgen de deelnemers elk vier souffés voor hun smaakpapillen.

Eerlijk en onafhankelijk testen

Vandaag draait het in deze test om een aantal zaken: wat vinden we van de smaak, het uiterlijk en de krokantheid? Om dit onafhankelijk te metten, worden de soufflés op aparte schalen geserveerd. Soort voor soort. Elke schaal heeft daarbij een nummer. Op een apart vel papier vullen de deelnemers elk afzonderlijk in welke kaassouflé voor hen de lekkerste is. En wat hun nummer 2, 3 en respectievelijk 4 is. In doodse stilte proeven zij de snacks een voor een. 

Het testverloop

Wat opviel tijdens de test? De deelnemers gebruiken hun handen volop om het luchtige en krokante karakter van de soufflés te testen. Als ze een eerste hap nemen, klinken links en rechts vervolgens ook geregeld knapperige geluiden. Uiteindelijk telt echter alleen wat ze van de smaak vinden. En dat leverde, naast flinke verschillen, een echte winnaar op....

Welke kaassoufflés en luxere kaassouffés als lekkerste zijn getest, leest u verder in 't lekkerst magazine fastfood.

Wilt u ook graag een smaaktest houden, om te kijken of er wellicht nieuwere, mogelijke betere smaken van een product is. Of krijgt u de bevestiging dat uw huidige favoriete product nog altijd het best bij u past? Laat het ons weten en we gaan samen testen!

info@horesca-meppel.nl | 0522-255151 | uw Horesca vertegenwoordiger

D&R Fotografie-Smaaktest Kaassoufle en MayonaiseRSPF0428.jpg D&R Fotografie-Smaaktest Kaassoufle en MayonaiseRSPF0566.jpg D&R Fotografie-Smaaktest Kaassoufle en MayonaiseRSPF0424.jpg
Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Openingstijden

Openingstijden
LEES MEER

Win een Heinken Parasol!

Win een Heinken Parasol!
BIJ AANKOOP VAN EEN TRAY OF KRAT

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN