Voor de afwisseling testen we dit keer geen gerecht met de smaaktest, maar gebak. Locatie hiervoor? Restaurant Allure Lounge & Dinner in Harderwijk. De deelnemers kregen vijf appeltaarten om te beoordelen. Alle aspecten van de taart gaven ze tijdens de test aandacht. Uitstraling, structuur, gevoel, en het belangrijkste natuurlijk: de smaak!

Zo verliep de test

De relaties sloegen serieus en gedetailleerd aan het werk; hun focus volledig gericht op de taarten. Gezeten aan een lange tafel namen de deelnemers het gebak kritisch onder de loep. iedereen kreeg hiervoor vijf schoteltjes met onbekende appeltaarten geserveerd. Elke taart beoordeelde men op smaak. De smaakbeoordeling kreeg een cijfer van 1 tot en met 10. Van elke taart werden daarna de cijfers van alle deelnemers bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal deelnemers. De taart met het hoogste gemiddelde was de lekkerste van de test.

Verrassende verschillen

Hoe bijzonder was het dit keer dat de smaken echt ver uit elkaar lagen! Waar de één meer deeg lekker vond, beoordeelde een ander dit juist als te droog. Na de test kwamen de tongen dan ook flink los. Dat leidde tot levendige discussies. Ook vonden deelnemers dat ze op een andere manier naar producten gingen kijken. Sommigen reageerden zelfs: 'Dit ga ik zeker vaker doen!'

Lees de uitslag van deze smaaktest in 't lekkerst magazine restauratief.

DR Fotografie-2426.jpg DR Fotografie-1995.jpg DR Fotografie-2029.jpg

 

 

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero
WIN EEN ZERO BBQ BARREL!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN