Test en ontdek de lekkerste kookroom.

Als professional wilt u het net als Horesca graag weten, steeds weer: wat vinden mensen het lekkerst? Want producten veranderen, mensen veranderen, smaken veranderen. Dat vraagt dus om smaaktesten. Die houden we dan ook geregeld. Natuurlijk met mensen uit het horecavak. Mensen zoals u.

Dit keer houden we een test met kookroom: vier soorten testen we met een panel van vijf professionals bij ons in Meppel. Eerlijk en objectief zetten zij hun smaakpapillen aan het werk.

Zwijgend en onafhankelijk

Om de kookroom echt neutraal te testen, krijgt het panel steeds een schaaltje room, zonder dat de deelnemers een verpakking, merk of andere details weten. Verder vragen we hen tijdens de test niet te praten om invloed op de resultaten te voorkomen. Voor een goede test laten we de kookroom op drie manieren proeven: koud, warm en warm in tomatensoep. In de zaak gebruiken de professionals de kookroom immers ook geregeld op verschillende manieren. Elk soort en verwerking laten we op smaakgebied beoordelen met een cijfer. Na afloop tellen we de cijfers bij elkaar op. De kookroom met de hoogste score in elk van de drie categorieën wint. 

Eén winnaar of toch niet?

De meeste panelleden vonden de kookroom die ze zelf gebruiken, zowel bij koude als warme bereiding, het lekkerst. De uitslag van het hele panel was sowieso bij deze bereidingen hetzelfde. Dat veranderde toen de room warm door de tomatensoep ging. Ook viel op dat de ene soort toen wat schiftte en een zuurtje gaf en dat een andere soort snel aanbrandde. Al met al leidde het tot verrassende uitkomsten.

Wat deze uitslag is, leest u verder in 't lekker magazine restauratief.

D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6085.jpgD&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6089.jpg D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6102.jpgD&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6034.jpg
D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF5999.jpg D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6018.jpg
   

 

 

Deel deze pagina: