Test en ontdek de lekkerste fritessaus.

Smaken - iedereen heeft er een mening over. Toch willen we vanuit Horesca altijd weten of dat wat mensen zeggen klopt met wat ze écht het lekkerst vinden. Om daar zekerheid over te krijgen organiseren we geregeld smaaktesten. En met wie kan dat nu beter dan nu beter dan met objectieve proefpanels; panels met mensen zoals u en andere professionals uit de horeca?

Bij ons in Meppel kwamen onlangs een aantal horecaprofessionals bij elkaar voor een smaaktest. Het onderwerp van de test? Fritessaus, met 35% olie. In totaal vijf merken wilden we deze keer met elkaar testen. 

Objectief en stil

Een eerlijke test betekent natuurlijk dat niemand weet welke fritessaus hij voorgeschoteld krijgt. Eerlijk betekent ook dat de deelnemers niet met elkaar praten. Elk woord dat men zegt, kan bewust of onbewust, immers invloed hebben op de mening van een ander. Daarom werkte het testpanel deze morgen mee aan een stille en een spreekwoordelijke blinde test+ zij zagen de saus in genummerde schaaltjes, maar verder geen naam, merk of andere details. Bij elk schaaltje velde het testpanel zijn oordeel over de smaak. Na het proeven gaven de deelnemers een waarderingscijfer en kwam het volgende schaaltje met saus. Uiteindelijk telden we alle cijfers bij elkaar op om te kijken welke fritessaus als lekkerste werd ervaren.

Er kan d´r maar eentje de beste zijn

Wat na afloop van de test enorm opviel? Alle testers spraken spraken over het zuurtje in de fritessaus. En dat zuurtje maakte dat iedereen uiteindelijk dezelfde saus op nummer 1 had staan! Heel eensgezind dus.

Bent u ook benieuwd welke fritessaus op 1 geëindigd is? Lees het in het magazine 't lekkerst fastfood.

 

D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6172.jpg D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6126.jpg D&R Fotografie-Smaaktest editie 10RSPF6146.jpg
     
Deel deze pagina: