Kan de horeca met koffie een statement maken, kleur bekennen? Ja! Bijvoorbeeld als dit een fairtradekeuze is. En al helemaal als die keuze hoort bij een totaal verantwoord concept. Salesmanager Rob Schreuter deelt hiervoor graag de inspiratie van Puro Fairtrade Coffee in 't lekkerst magazine restauratief.

"Koffie is de nieuwe wijn", constateert Rob. "In het verleden koos de horeca vooral voor vol automatische espressomachines. Maar ik zie in Engeland bijvoorbeeld de opkomst van slow coffee en gedecentraliseerde branderijtjes. In Nederland stappen nu steeds meer restaurant over op semiautomatische apparatuur, waarmee ze met een aparte molen weer traditioneel koffie zetten." Kortom, koffiezetten krijgt weer aandacht.

Drinken met je ogen

Valt er, naast meer aandacht, voor de horeca nog wat te verbeteren aan het traditionele 'bakkie troost'? "Voor een groot deel eten we met onze ogen. Hecht daarom waarde aan je presentatie. Maak je verhaal compleet. Voorkom dat je op het schoteltje een suikerzakje van mer A, melkcupje van B en koekje van merk C hebt." Daarom biedt Puro Fairtrade Coffee een totaalconcept met passende suiker, melk en koekjes. Zelfs de koffieapparatuur, sloven, theeglazen en ander serviesgoed worden afgestemd op het concept.

Met dank aan Jamie...

Puro bestaat tien jaar en ziet de laatste jaren zijn marktaandeel flink groeien. Wat daar ook aan meehielp? "In een blinde koffietest met Jamie Oliver kwam deze koffie als beste uit de test. Vanaf toen ging hij het fairtrademerk schenken in zijn restaurants." Het concept bestaat uit verschillende koffiesmaken. Allemaal exclusief voor het bedrijfsleven en dus niet in de retail beschikbaar.

Snelle bak of nabrander

Welke smaak wanneer passend is? Dat leest u verder in 't lekkerst magazine restauratief.

DR Fotografie-6629.jpg D&R Fotografie-Miko-PuroRSPF5129.jpg D&R Fotografie-Miko-PuroRSPF5107.jpg
Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero
WIN EEN ZERO BBQ BARREL!

Contact

Contact
LEES MEER