Ze zijn er weer, kleurrijke oer-aardappelen!

Rungis:

Het zijn aardappelen, maar niet zoals wij die kennen. Perupas zijn namelijk oér, omdat veredelaar HZPC over het genetisch bronmateriaal van de indianen-boeren in Lima kon beschikken. Deze kleurrijke oer-aardappelen beleven nu hun doorbraak in Nederlandse restaurants. Koks kunnen hun creativiteit botvieren op deze kans die moeder natuur hen biedt. Want Perupas zien er niet alleen gewéldig uit, ze smaken ook nog eens heel bijzonder en hebben een unieke structuur voor een heerlijk mondgevoel.

Perupas zullen het aanzien en de smaak van gerechten in Nederlandse restaurants gaan veranderen. De WOW! Colourful Perupas, zoals ze voluit heten, zijn per onmiddellijk bij Rungis verkrijgbaar voor professionele chefs.

Chefs kunnen hun gasten voortaan verrassen met originele kleuren, smaken en structuren van Perupas. ‘Soms zou je vergeten welke mooie kleuren de natuur voortbrengt. Gelukkig hebben de boeren in het Andesgebergte een groot aantal van de kleuren, vormen en smaken van de oer-aardappelen weten te behouden. Met Perupas vindt u de originele smaken en kleuren van de Andes terug op uw bord’, aldus Gert Jan Zonneveld Piek van Rungis, die zelf naar Peru is geweest om van de oude cultuur te proeven.

Inspiratie, variatie, smaak
De aanhoudende trend is dat professionele chefs continu op zoek zijn naar inspiratie, variatie en smaak. De gekleurde kleurrijke gamma Perupa aardappelen brengt plezier, variatie, smaak en gezondheid op de borden van chefs en hun gasten. Gezondheid? Perupas bevatten van nature veel meer antioxidanten dan gewone aardappelen. Dat maakt de Perupa aardappelen hét antwoord op deze vraag. Het prachtige product voor restaurantgasten die naast smakelijk, ook graag gezond eten.
Niels van den Berg van Rungis en tevens SVH Meesterkok: ‘De culinaire toepassingsmogelijkheden zijn legio, denk aan paars-witte chips, aan zéér romige geel-oranje aardappelpuree en aan magentakleurige aardappelpoffertjes.’

Perupas-rassen
´Magenta Love´ heeft een mooie oudroze kleur, een lichte maar stevige structuur en een klein bittertje. De kleur van ´Double Fun´ is paars en wit. De smaak van deze redelijk vastkokende aardappel is iets romig en neutraal. Ook de ´Violet Queen´ en ´Blue Star´ hebben ieder hun eigen kleur en smaak. Laat u verrassen en geef die verrassing door in een unieke beleving voor de gasten!

Eindeloze variatie
Wist u dat er meer dan 4300 soorten aardappels zijn? Ontdek meer kleuren, meer smaken en de verschillende kookeigenschappen. Van vastkokend tot kruimig en van een ronde volle smaak tot een iets bittere en frisse smaak.
De unieke samenwerking tussen Rungis en HZPC zal zorgen voor een steeds weer vernieuwend palet aan bijzondere oeraardappel-smaken en -kleuren.

Bron: www.rungis.nl
 
Oeraardappel.jpg Oeraardappel 1.jpg

Proef deze en andere winterse producten op de Proefdag, editie: 't lekkerst van de winter!

Deel deze pagina:

Maandag 26 oktober

Maandag 26 oktober

Workshop: Burgers & Grill

IMPRESSIE

Oeraardappel

Oeraardappel

 

 

 

ZE ZIJN ER WEER!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN