Weten we nog wat het lekkerst is? Deze vraag stelt Horesca zich continu. Om de lekkerste producten te kunnen verkopen houden wij veel smaaktesten. Hierbij gebruiken we proefpanels die bestaan uit horecaprofessionals en Horesca-accountmanagers.

Deze keer testen we verschillende groene pesto's in de proefkeuken van Horesca Smulders. Vier stuks, om precies te zijn. Bewust allemaal gangbare merken en producten die goed vallen te vergelijken en die goede gespreksstof opleveren. Spreekwoordelijke appels met peren tegenover peren zetten, heeft immers weinig zin. 

Over de test

De pesto's krijgen we deze dag geserveerd in afzonderlijke genummerde bakjes. Toastjes en glazen water staan klaar om de smaak na elk hapje te neutraliseren. Het testen gebeurt heel officieel. Alle pesto's zijn voor het panel onbekend. Namen en verpakkingen ontbreken. En om elkaar niet te beïnvloeden wordt er ook niet gesproken tijdens de test. Na het proeven geeft iedereen elke groene pesto een cijfer van 1 tot 10. Uiteindelijke worden alle cijfers opgeteld en gedeeld door het aantal beoordelingen. De pesto met het hoogste gemiddelde is de winnaar. 

Smaken verschillen

Na afloop heeft iedereen zijn mening klaar en wordt er druk gediscussieerd. De meningen zijn verdeeld. De pesto die als beste uit de test komt, vindt niet iedereen de lekkerste en krijgt ook minder goede beoordelingen. En de pesto die vooraf als beste wordt getipt, blijkt een middenmoter te zijn. Tja, smaak blijf persoonlijk subjectief. En het blijft verbazingwekkend dat soms een ander product lekkerder is dan wat wij denken.

Benieuwd wie er op de eerst plaats is geëindigd in deze smaaktest? Lees het in t lekkerst magazine.

Smaaktest groene pesto 2.jpg Smaaktest groene pesto.jpg
Deel deze pagina:

BBQ TIJD!

BBQ TIJD!


BBQ VLEES

Oeraardappel

Oeraardappel

 

 

 

ZE ZIJN ER WEER!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN