Wie begint er niet te watertanden, als hij terugdenkt aan oma’s draadjesvlees? Met dit vlees, uren gestoofd in de jus, groeide menig Nederlander op. Slow Food master heeft nu een alternatief dat nóg lekkerder is: pulled meat.

“Gasten willen een lekker stukje vlees en zijn in voor iets nieuws, iets orgineels.” Dit vertelt Remko van Opstal, de directeur bij Slow Food Masters, in ’t lekkerst magazine restauratief. “Het idee waaide over uit Amerika. Daar heb je een echte barbecuecultuur met zo’n big green egg, zo’n bolle barbecue. Die cultuur kennen wij niet, maar zorgt wél voor mooie producten, zoals pulled pork, pulled beef en pulled chicken.

Superslowe trend

Heel langzaam verovert dit vlees nu Nederland. Bijna net zo langzaam als de bereiding, die in de fabriek uren en dagen kost. “Sowieso wordt langzaam garen van eten op lagere tempraturen populairder. Het mag tegenwoordig tijd kosten om iets lekkers te krijgen”, constateert de directeur. “En de klant wil best iets meer betalen als het goed en eerlijk is.” En dát is pulled meat in veel opzichten.

Hoe eerlijk wilt u ’t hebben?

In 95 procent van het bewerkte vlees in Nederland zitten toevoegingen. “Denk aan bindmiddel, geinjecteerd vocht en het proces van tumbling – een bad van vocht en eiwit. Een kilo vlees wordt hierdoor al gauw 1,3 kilo. Van 1 kilo pulled meat blijft bij ons in de fabriek maar 600 tot 650 gram over. We hebben dus veel inbakverlies. Wat daarna overblijft, is 100 procent puur vlees en een eerlijk product met dito beleving. Het is helemaal vrij van E-nummers, gluten en allergenen, iets wat ook steeds belangrijker wordt voor de consument. “

Hoe makkelijk de pulled pork in de horecakeuken te gebruiken is, leest u in verder in ’t lekkerst magazine restauratief.

DR Fotografie-6184.jpg  DR Fotografie-6225.jpg
Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero
WIN EEN ZERO BBQ BARREL!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN