Lekkerder, luchtiger én gezonder - dat zijn kortweg de belangrijkste eigenschappen van buffelmozzarella. Nou, vooruit, nog eentje dan: het eerlijke product van Nederlandse bodem biedt veel ruimte voor variatie in de keuken.

Feitelijk mag buffelmozzarella trouwens al zo heten als er slechts 30 procent buffelmelk in zit. John Probst van Buffalo Foods Limbur, kortweg BFL, waakt ervoor dat het percentage buffelmelk in haar mozzarella 100 is. "Want alleen zo weet je zeker dat je de gezonde waardes mag hanteren die aan de buffelmelk hangen. In de buffelmelk zit namelijk 40 procent minder cholesterol, 45 procent meer calcium en 60 procent meer energiewaarde dan in gewone melk."

Voormalig seizoensproduct

"Buffelmozzarella was in het verleden lastig voor de horeca, omdat hier vooral in de zomer veel vraag naar was. Maar juist dan is het aanbod het kleinst. Sommige gebruikten dan mozzarella uit Italië die eerst bevroren was geweest." Een gruwel in de ogen van John. Daarop bedacht hij alternatieven en zo onstonden onder de naam Aranzione buffelmelkproducten, zoals blauwschimmelkaas, buffaletta (een soort feta), yoghurt en ijs.

Vooraf, tussendoor of ná

Buffelmozzarella biedt vele mogelijkheden in de keuken. "De mozzarella is heel geschikt als amuse of hapje tussendoor. Ja, zelfs als nagerecht...

Wilt u graag weten hoe u deze mozzarella nog meer kan gebruiken in de keuken? Lees het in t lekkerst magazine.

 

Artikel Specificatie
Mozzarella bulba 8x125gr of 20x125gr
Mozzarella Piccolini 1000gr of 2500grm
Mozzarella yoghurt plane 2500ml of 500ml
Mozzarella yoghurt aardbei 500ml
Mozzarella yoghurt kers 500ml
Mozzarella yoghurt kiwi 500ml
Mozzarella salade vlees 2500gr
Mozzarella salade aardappel 2500gr
Mozzarella staaf 750gr

Wilt u meer informatie over deze producten? Wij helpen u graag verder, 0522-255151 | verkoop@horesca-meppel.nl

Buffelmozzarella buffel Buffelmozzarella making

 

Deel deze pagina:

Oeraardappel

Oeraardappel

 

 

 

ZE ZIJN ER WEER!

BBQ TIJD!

BBQ TIJD!


BBQ VLEES

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN