Laat de smakelijke zomer nu maar komen!

Waar de één hinder heeft van de allergenwet vanwege geheime recepten, profiteert de ander juist verrassend. Want er bestaat nu schepijs dat alle bekende allergieën achter zich laat. Met dank een 'professor'.

In het Engels is er een uitdrukking: if it looks like a duck, swima like a duck and quacks lika a duck, it's probably a duck. Maar... wat als het omgekeerde gebeurt en juist alle herkenningspunten ontbreken? Dat geldt voor het ijs van Professor Grunschnabel. Hierin zit geen koeienmelk, eiwit of andere dierlijke grondstoffen. En bovendien is het vrij van lactose, gluten en soja. De Engelsen noemen het "Premium free from", aldus Pepijn Ornstein, de 'woordvoerder' van de Professor achter het natuurlijke, 100% plantaardige ijs.

Voor wie nooit wat lekkers mag

Schepijs maken zonder melk, hoe werkt dat dan? "Zestig procent van ons assortiment bestaat uit ijs van kokosmelk, dus gepureerd vruchtvlees van de kokos gemengd met water. De andere veertig procent maken we op basis van water." En alhoewel het ijs dus heel geschikt is voor veganisten, mensen die halal of koosjer eten en mensen met een allergie, raadt Pepijn aan om het niet als 'vega-ijs' aan te bieden. Het gaat hier echt om de smaak en die is heel bijzonder.

Meer ijsinspiratie opdoen? Lees het in t lekkerst magazine

Horesca Meppel

In ons assortiment vindt u verschillende smaken van Professor Grunschnabel in de shorties 150ml en bulk 2,5 liter variant.

Professor Grunschnabel ijs Professor Grunschnabel
Deel deze pagina:

BBQ TIJD!

BBQ TIJD!


BBQ VLEES

Oeraardappel

Oeraardappel

 

 

 

ZE ZIJN ER WEER!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN