De meeste snackbars serveren fritessaus bij een portie mét en andere snacks. Waarom dit en geen mayonaise? En hoe zit het met smaak- en gezondheidsverschillen?

"In de jaren zestig kwamen de cafetaria's enorm op", duikt directeur Wim Dijk van saus-, olie- en frituurspecialist Oliehoorn terug in de geschiedenis. "Je zag ze bij wijze van spreken op bijna elke hoek van de straat verschijnen. Met die opkomst groeide ook het gebruik van mayonaise. "In mayonaise zit doorgaans 80 procent olie en dat maakte het product vrij duur. Zo ontstond al gauw het alternatief: fritessaus. "Die is vol, romig en fris, komt goed in de richting van de smaak van mayonaise en is voordeliger in prijs.

 

Weten wat het verschil is in bereiding en smaak? Lees verder in t lekkerst magazine.

Horesca Meppel

Bij ons zijn alle Oliehoorn sauzen verkrijgbaar in de 10 liter emmers, sausking, princess, sachets en tubes.

Nu ook verkrijgbaar:

Artikelnr. Artikel Specificatie
62067 Brander mayonaise 2,5 liter
62076 Mosterdsaus tube 900ml
16220 Wimpiesaus tube 900ml
63067 Jamballasaus tube 850ml
63069 Jamballasaus emmertje 2,5 liter
Oliehoorn fritessaus tube Oliehoorn magazijn.jpg
Deel deze pagina:

BBQ TIJD!

BBQ TIJD!


BBQ VLEES

Oeraardappel

Oeraardappel

 

 

 

ZE ZIJN ER WEER!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN