Hoe gezond zijn de kindermenu´s op uw kaart?!
--
De leerlingen van CSG Dingstede mochten in samenwerking met JOGG team Meppel een gezond alternatief bedenken voor het 'standaard' kindermenu; het patatje met frikandel en appelmoes.

Samen met SportDrenthe mochten wij deze Kindermenu's 2.0 proeven en beoordelen. Geen vervelende taak hoor! Want de leerlingen hadden enorm fleurige, lekkere en gezonde Kindermenu´s bedacht. Die echt goed passen op menig horeca kaart!

Maar niet alleen het eten was belangrijk, ook de ´foodexperience´ werd meegenomen. Van mooie placemats met goeie vragen over gezonde producten tot een kletspotje met gespreksonderwerpen voor aan tafel. Zo krijgt niet alleen uw mini gast lekker en gezond te eten maar hebben zij ook nog eens een super gezellige avond met het hele gezin!

Hieronder zit u het winnende gerecht, de ´Winterse Plaattaart´ met vergeten groenten ´verstopt´ in de topping. Nou bent u natuurlijk nieuwsgierig geworden hoe u deze Kindermenu´s kunt toevoegen op uw menu kaart. Daarom hebben wij hier voor u het recept voor u, rechtstreeks van de Havo 2 klas leerlingen. Daaronder heb ik de ingrediënten vermeld met onze artikelnummers, zodat u de ingrediënten direct bij ons kunt bestellen!

 

Winterse Plaattaart

Ingrediënten:

•             1 kwart pastinaak

•             1 halve zoete aardappel

•             1 kwart knolselderij

•             1 halve rode ui

•             75 g spekjes

•             100 g boerenkool

•             3 plakjes bladerdeeg

•             50 g crème fraîche

•             50 g geraspte belegen kaas 30+

•             Scheutje Olie

•             Snufje peper, zeezout, paprikapoeder en chilipoeder

Materialen:

•             Koekenpan

•             Oven

•             Groente mes(sen)

•             Lepel

•             Snijplank

•             Pizzasnijder (Indien nodig)

Bereidingswijze:

•             Verwarm de oven voor op 200 graden.

•             Snijd de pastinaak, de zoete aardappel en de knolselderij in dunne plakjes of blokjes en de rode ui in ringen.

•             Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hier de pastinaak, de zoete aardappel, de knolselderij en de boerenkool zo'n 8 minuten in de koekenpan. Breng op smaak met een snufje peper, zout, paprikapoeder en chilipoeder.

•             Rol het bladerdeeg ondertussen uit op een bakplaat met bakpapier en prik er in het midden gaatjes in met een vork.

•             Besmeer het bladerdeeg met de crème fraîche, maar houd de randen vrij.

•             Beleg het bladerdeeg daarna met de pastinaak, zoete aardappel, knolselderij, ui, de boerenkool en de spekjes.

•             Strooi de geraspte kaas erover en schuif de plaattaart de oven in. Bak hem in zo'n 20 tot 30 minuten goudbruin en gaar.

Bereidingstijd:

•             50 minuten voorbereiding

•             8 minuten in de koekenpan

•             20 tot 30 minuten in de oven  

 

Artikelen te bestellen bij Horesca Meppel

Artikelnr.

Artikel

Specificatie

29471

Pastinaken

Per kg

27555

Zoete aardappel oranjevlezig

Per kg

21508

Knolselderij

Stuk

20756

Rode uien maat 60-80 (groot)

Per kg

01018

SPEKREEPJES MAGER GEROOKT JULIENNE

1 kilo

69599

Boerenkool

Per kg

05096

ROOMBOTER BLADERDEEG PAKJES

10X450 GRAM

02136

CREME FRAICHE

8X1 LITER

11124

KAAS GERASPT ZAK HORESCA

1 kilo

02195

OLIJFOLIE FLES EXTRA VIRGIN

1 liter

05527

PEPER 4 SEIZOENEN POTJES DRAAIDOP

6 stuks

05528

ZOUT POTJES DRAAIDOP

6 stuks

64185

PAPRIKA POEDER STR. BUS VERSTEGEN

500 GRAM

63048

CHILI POEDER EMMER

2,5 kilo

Wat zullen uw kleine gasten smullen, succes!

H2c team 6 Senne, Mees, Tessa, Dymas foto gerecht.jpg

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Openingstijden

Openingstijden
LEES MEER

Vraag of opmerking?

Vraag of opmerking?
NEEM DIRECT CONTACT OP

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN