Magazine Luning

In de nieuwste editie van ’t lekkerst restauratief vertellen Patty en Klaas Frens hoe zij ondernemen met ‘groene’ blik.

Of ze meer klanten met  hun ‘groene’  blik, dat maakt ze eigenlijk niet uit. Dat ze verantwoord omgaan met de aarde wél. Hiervoor halen ze alles wat mogelijk is uit de kast. Tot aan koffieplantages en ‘groen’ bier toe.

‘Een nostalgische boerderij uit de achttiende eeuw, fraaie rieten kap, midden op de brink. Luning’s restaurant, tapascafé en pannenkoekenboerderij valt op in het Drentse Ruinen. Tegenwoordig ook vanwege de 115 zonnepanelen tussen het riet. Die kwamen er, ondanks de paniek in de buurt. “Mensen moesten enorm wennen. In het begin was het riet ook nogal geel en dat conflicteerde met de zwarte panelen. Maar inmiddels is de rietkleur bijgetrokken en geven gasten positieve reacties” vertelt Klaas Frens.

Rem d’r op

Met de zonnepanelen straalt het echtpaar uit waar het mee bezig is: maatschappelijk verantwoord leven en ondernemen. Waarom? “Omdat we de aarde lenen en moeten doorgeven aan de volgende generatie. We moeten aan de rem trekken en al die milieuonverschillige activiteiten terugdringen.” Daarom investeerden ze ook al in een zonneboiler en vullen ze de verdere energiebehoefte aan met groene stroom en gas, waarvoor ergens op de wereld bos wordt aangeplant.’

Lees het hele artikel in ’t lekkerst restauratief

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero
WIN EEN ZERO BBQ BARREL!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN