In Pesse ademt bij tankstation Green Planet bijna alles duurzaamheid uit. Milieuvriendelijke brandstof om te tanken, windmolens op het dak voor de eigen energie en binnenin doordacht verantwoorde horeca. In het nieuwe ’t lekkerst magazine fastfood vertellen zij dat er soms ook bewust een niet-biologische keuze wordt genomen.

“Mensen die mileubewust tanken, willen ook verantwoord eten”, zegt Johan Kijf. Als manager horeca bij Green Planet zorgt hij voor dit eten vanuit het thema ‘the best of both worlds’. “Aan de ene kant vanuit mileubewust zijn, aan de andere kant vanuit de leuke en lekkere dingen van het leven. En ja, dat duurt jaren om dat terug te verdienen, maar het is een visie voor de lange termijn.”

Blije koe

Een voorbeeld? “In onze bigburgerbar willen we alleen 100 procent rundvlees van het Vechtdalrund. Die wordt ook wel de blije koe genoemd, want hij graast lekker in de wei en krijgt dus de juiste voeding.” Ook de gehaktbal in de zaak komt van blij vee, en de eieren voor de uitsmijter van een Barneveldse kippenboer. Klaarmaken van al dit lekkers gebeurt in de open keuken, waarmee het eerlijke aspect extra wordt benadrukt.

Snert is niet waardeloos

Verder werken Johan en zijn team met verse soepen, zonder toegevoegde E-nummers. “Elke dag hebben we twee soorten. In de winter onder meer de echte dikke erwtensoep met verse groenten en worst, dus die heerlijk Hollandse snert .Hier komen de mensen echt voor.” Voor de ambachtelijke gemaakte eierbal nu ook, al had dat even tijd nodig voor die bekend werd.

En toen ging ’t mis

Pakken zijn groene en verantwoorde keuzes altijd goed uit? Lees dit en nog veel meer over de Green Planet in ’t lekkerst magazine fastfood.

D&R Fotografie-GreenplanetRSPF3892.jpg D&R Fotografie-Greenplanet_RSP4814.jpg 
Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Live in Meppel

Live in Meppel
WIN GRATIS KAARTEN!

Coca-Cola Zero

Coca-Cola Zero
WIN EEN ZERO BBQ BARREL!

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN