Horesca in de Jury!
--
Hoe gezond zijn de kindermenu's op uw kaart? De leerlingen van CSG Dingstede mochten in samenwerking met JOGG team Meppel een gezond alternatief bedenken voor het 'standaard' kindermenu; het patatje met frikandel en appelmoes.

Samen met SportDrenthe mochten wij afgelopen vrijdag plaats nemen in de jury, om deze Kindermenu's 2.0 te proeven en beoordelen. Zoals u weet, houden wij van proeven, geen vervelende taak dus! De leerlingen hadden enorm hun best gedaan. Er waren fleurige, lekkere en gezonde Kindermenu´s bedacht. Gerechten die op het eerste oogopslag leken op hun 'ongezonde' variant. Maar door gebruik van de juiste gezonde producten en betere bereiding van deze producten toch echt een gezonder alternatief zijn. Gerechten die echt goed passen op menig horeca kaart!

Maar niet alleen het eten was belangrijk, ook de ´foodexperience´ werd meegenomen. Van mooie placemats met goeie vragen over gezonde producten tot een kletspotje met gezonde gespreksonderwerpen voor aan tafel. Zo krijgt niet alleen uw mini gast lekker en gezond te eten maar hebben zij ook nog eens een super gezellige avond met het hele gezin. Activiteiten aan tafel die bevorderen om op een gezellige manier met elkaar te praten over alledaagse onderwerpen en/of dilemma's of juist over de gezonde producten. Door bijvoorbeeld een kletspotje al in voren op tafel te zetten voor uw gasten en mini gasten, hebben ze niet alleen onderling aan tafel een gezellige bezigheid, maar ook kan uw bediening hier op in spelen.

Hieronder zit u de 2 winnende gerechten, de ´Plaattaart´ met vergeten groenten ´verstopt´ in de topping en het ´Varkenshaasje met groenten frietjes´. Nou bent u natuurlijk nieuwsgierig geworden hoe u deze Kindermenu´s kunt toevoegen op uw menu kaart? Binnenkort vind u het recept met ingredienten hier op onze website!

H2c team 6 Senne, Mees, Tessa, Dymas foto gerecht.jpg Jury moment 2.jpg V2c team 5 Steijn, Silas, Pepijn, Lieke foto gerecht.jpg

Winnaar Havo: 'de Plaattaart'

H2c team 6 Senne, Mees, Tessa, Dymas

 Jogg Team Meppel, Horesca Meppel en Drenthe gezond namen plaats in de jury.

Winnaar VWO: 'Varkenshaas met groenten frietjes' 

V2c team 5 Steijn, Silas, Pepijn, Lieke foto gerecht


 

Deel deze pagina:

Magazine 't Lekkerst

Magazine 't Lekkerst
LEES VERDER

Openingstijden

Openingstijden
LEES MEER

Vraag of opmerking?

Vraag of opmerking?
NEEM DIRECT CONTACT OP

Bestellen

Bestellen
DIRECT BESTELLEN